Stimulerad prostata och ljudvågor hetast just nu

- in Sexsidan

Killar som vågar vara mer experimentella och sexleksaker som stimulerar genom ljudvågor är några rådande sextrender i Lund.

Sex är inte statiskt. Det påverkas, som mycket annat, av trender. Madeleine Sjölin, butikschef för erotikbutiken Kondomeriet i Lund, redogör för de senaste sextrenderna.

– En trend som jag märkt är att mannens sexualitet har blivit ett hetare ämne. Att män ska våga mer, till exempel har det blivit väldigt populärt att utforska stimulering av prostatan, säger hon.

Madeleine Sjölin berättar också att fler vågar använda lösvaginor och att användandet av dem blivit mindre tabu. Många heterosexuella par som besöker butiken efterfrågar också sexleksaker som kvinnan kan använda på mannen. Det har kommit ut flera nya sexleksaker som riktar sig främst till personer med penis. En är penisvibratorn “Manta”.

– Tidigare har det inte hänt så mycket på fronten för män. Jag tror att sexleksaker använts främst på kvinnor. Kunderna har varit kvinnor som köper till sig själva, eller män som köper till kvinnor, eller kvinnor till kvinnor, säger Madeleine Sjölin.

Också för personer med vagina finns det nya leksaker att testa. Den senaste trenden är vakuumstimulerande sexleksaker som skapar ett lufttryck mot klitoris i stället för att vibrera. En annan trendig produkt är produkten “Sona” som använder sig av den allra senaste teknologin: ljudvågor. Ljudvågorna stimulerar även den del av klitoris och dess tusentals nervtrådar som gömmer sig under huden, vilket är huvuddelen av organet.

– ”Sona” säljer enormt mycket. Vi har nog inte varit med om en leksak som har sålt så mycket sedan ”rabbiten”. Nu ska alla ha en sådan, säger Madeleine Sjölin.

Sex i siffror

20 sekunder i snitt varar en kvinnas orgasm. Det vill säga cirka 14 sekunder längre än mannens.

1902 patenterades den första vibratorn, av Hamilton Beach. Det var den femte elektriska uppfinningen som patenterades.

1734 var året då den första icke-elektriska vibratorn uppfanns i Frankrike.

38 procent av svenskarna äger en sexleksak.

Hit kan du vända dig med sexfrågor

Projekt sex: P6 är en studentförening i Lund som arbetar för främjandet av sexuell hälsa bland studenter.

Ungdomsmottagningen: Hit kan alla mellan 12 och 23 år vända sig med bland annat frågor om sex och kroppen.