Student onanerade offentligt på campus – ”Jag skäms något ofantligt”

- in Nyheter

En student vid LTH har onanerat offentligt och publicerat materialet på internet, bland annat i LTHs lokaler och från sitt sovrum i centrala Lund. 

Enligt en skärmdump från Pornhub som Lundagård tagit del av syns en naken ung man inne på Annexet vid Lunds Tekniska Högskola (LTH). Enligt uppgifter har mannen, som uppges vara student vid LTH, onanerat offentligt vid olika tillfällen sedan våren 2020, bland annat i universitetslokaler, i provrummet på en klädbutik samt framför sitt sovrumsfönster i centrala Lund. Studenten ska samtidigt ha spelat in sig själv och publicerat innehållet på Pornhub och Reddit.

Hans konton är numera raderade, men händelsen har under de senaste dagarna diskuterats flitigt på Jodel.

– En kväll i våras 2020, när jag skulle gå och lägga mig så noterade jag att det var en kille som stod i sitt eget hem över gatan och runkade. Det kändes väldigt obehagligt, vem gör så mot gatan med taklampan tänd? säger ett anonymt vittne till Lundagård. 

Personen försökte först avskriva incidenten som en märklig engångsföreteelse. Efter någon månad blev hon däremot kontaktad av en kompis som hade sett en bild på Reddit på den onanerande studenten och tyckte sig känna igen kompisens lägenhet på andra sidan gatan. 

– Då gick vi in på hans profil och såg bilderna från Annexet, och förstod att det var ett pågående beteende och något han publicerade på internet. 

Vittnet som Lundagård pratat med har inte kontaktad någon myndighet, men menar att hon vet vem studenten är och skulle kunna ringa polisen om det händer igen. 

– Man vill inte bli sexuellt ofredad i sitt eget hem, säger hon.

Även LTHs kår känner till ärendet. 

– Vi har vidarebefordrat informationen till LUs säkerhetschef, som är ansvarig för ärenden som berör studiemiljön på campus. Jag har även informerat rektorn, säger Teknologkårens ordförande Oskar Andersson som bekräftar att kåren mottagit ett flertal anmälningar om de cirkulerande videorna via anonyma formulär. Han kan däremot inte uttala sig om huruvida mannen är student vid LTH. 

– Jag har inte sett bilderna själv, men blir verkligen upprörd när jag får höra om sånt här beteende på campus – att man tar sig sådana friheter som skadar tryggheten hos alla våra studenter. Det är något vi tar starkt avstånd från, och vill hjälpa LTH och LU att se till att det inte händer igen. 

LUs säkerhetschef Per Nordén bekräftar att han känner till ärendet, men menar att frågan är under utredning och att han därför inte kan uttala sig i nuläget. 

Lundagård har varit i kontakt med den utpekade studenten via mejl, som bekräftar att anklagelserna rör honom. Han uppger sig vara ångerfull och vill be om ursäkt för sitt beteende.

“Det var aldrig min intention att förarga någon på något vis. När man ser på det utifrån förstår jag verkligen att folk blivit upprörda och att det jag gjorde var väldigt fel. Anledningen till att det hände var att jag länge nu blivit indoktrinerad av internetforum där detta beteende uppmuntras och är socialt accepterat. Så är ju självklart inte fallet hos den större massan. Om det vore möjligt vill jag få det ogjort. Jag skäms något ofantligt.”

“Detta är verkligen inget som kommer upprepas och jag hoppas innerligt att ingen annan tar efter mitt beteende. Jag förstår helt och hållet reaktionerna och ber återigen verkligen om ursäkt till alla.” skriver han i ett mejl till Lundagård.