Tidigare Lundagårdredaktören Per T Ohlsson har gått bort

- in Aktuell, Nyheter

Per T Ohlsson, kolumnist på Sydsvenskan, författare och tidigare redaktör på Lundagård, avled under onsdagen. Detta rapporterar Sydsvenskan. 

Per T Ohlsson föddes 1958, och var under studietiden vid Lunds universitet också redaktör på Lundagård 1980–1981. Han gick sedan vidare till att arbeta på Sydsvenskan, bland annat som korrespondent i New York, och var för en tid även politisk chefredaktör för tidningens liberala ledarsida.

Han var även verksam som författare till en rad facklitterära verk, bland annat Svensk politik (Historiska media, 2014). På Sydsvenskan skrev han på senare år, under titeln Senior Columnist, veckovist längre artiklar på ledarsidan. 2017 utsågs han till hedersdoktor vid Humanistiska fakulteten vid Lunds universitet.

Per T Ohlsson blev 63 år gammal.

Per T Ohlsson, tidigare Lundagårdredaktör, författare, journalist och senior krönikör i Sydsvenska Dagbladet. Foto: Hussein El-Alawi / Sydsvenskan.