AFB kan bli Årets Stjärna

I förra veckan presenterade organisationen Studentbostadsföretagen de nominerade för utmärkelsen Årets Stjärna. En av de nominerade är AF Bostäder.

Branschorganisationen Studentbostadsföretagen presenterade under lördagen de nominerade för priset Årets Stjärna som delas ut till ett studentbostadsföretag som tagit ett nytänkande och inspirerande initiativ för kundnöjdhet under det gångna året. Bland de nominerade finns AF Bostäder (AFB) i Lund.

Det initiativ som är nominerat från AFB är det stambyte som nyligen skett på Delphi där AFB valde att flytta alla de boende i de aktuella korridorerna tillsammans till nyrenoverade korridorer, således lät man de boende ha kvar gemenskapen och sina grannar. 

Nomineringen motiveras enligt Studentbostadsföretagens hemsida med: ”AF Bostäder har tagit kundens problematik på fullaste allvar och lagt energi på det som är viktigt för de boende – till exempel att få ha kvar sina grannar och därmed korridorgemenskapen. Här visar de att något som annars är negativt kan vändas till en positiv upplevelse.”

AF Bostäders vd Henrik Krantz.
Foto: Press

AFB utrycker själva i ett längre uttalande från Henrik Krantz att de gläds åt nomineringen. ”Självfallet är vi glada att vi blev nominerade, det är alltid roligt när någon uppmärksammar att vi försöker göra någonting bra. Inte minst hoppas jag att nomineringen glädjer mina medarbetare som alla har ett mycket stort engagemang i de här frågorna. Kanske kan vi inspirera andra till ännu bättre lösningar som även vi kan lära oss av.”

De övriga nominerade är Studentbostäder i Linköping som gjort det möjligt att betala hyran med Swish och Stockholm Studentbostäder med en ny – och enligt nomineringen nytänkande – inflyttningswebb.