Karnevalsradion sänder non-stop

Gudrun Schyman, Måns Zelmerlöw och Daniela Rathana är tre av gästerna som kommer till den "radioaktiva" buren i Lundagård som sänder dygnet runt. Lundagård har besökt radioburen och träffat sektionschefen Isabella Mansour på karnevalsinvigningen.

I radiosektionen är det 109 personer engagerade där de flesta inte har någon tidigare erfarenhet av radio. Isabella Mansour, sektionschef, är däremot ingen nybörjare – hon är med sedan innan i Radio AF.

– Det är det som är så fint med karnevalen att folk får chansen att göra något sånt här som de aldrig hade gjort annars, berättar Isabella Mansour.

Isabella Mansour framför
den ”radioaktiva” buren.
Foto: Cecilia Jönsson Silfversparre

Sektionen har sedan december jobbat hårt med att komma på idéer för att fylla de kommande 72 radiotimmarna. På schemat står bland annat olika artister som spelar live, gäster som ska intervjuas, live-speeddating, panelsnack om kläders miljöpåverkan med Future by Lund och live DJ.

– Vi har satsat mycket på att hitta egna artister och egna spelningar och där har mitt krav varit att få med personer med invandrarbakgrund, dels för att jag har det själv och för att representation är viktigt, berättar Isabella Mansour. 

Nu sitter de i redaktionen i buren och för de som inte är på plats finns livesändning med både video och ljud på Lundakarnevalens hemsida. 

Vilken gäst ser du mest fram emot?

– Jag är jättetaggad på Huset på lördag kl 22, en hiphopgrupp från Göteborg som kommer köra livemusik med instrument. Jag och Zeineb Rauf som också är med i Radio AF ska intervjua dem så det ska bli askul, berättar Isabella Mansour.

Ture Sjöstedt, Olle Lundberg och Sixten Nihlberg, alla 15 år, bor i Lund och besöker karnevalen. De fascineras av radioburen och vill gärna få intervjua varandra där. 

Är ni taggade på karnevalen?

Ture Sjöstedt, Olle Lundberg och Sixten Nihlberg
är alla taggade på karneval.
Foto: Cecilia Jönsson Silfversparre.

– Jag har inga pengar så jag kan egentligen inte göra någonting, säger Sixten Nihlberg. 

– Vi ska gifta oss sen i Las Vegas-tältet, berättar Ture Sjöstedt och Olle Lundberg.