Live: Professorn skulle ha deltagit på promotionen: ”Det gick inte”

Lundagård direktrapporterar om de senaste händelserna kring den propalestinska tältaktionen i Lundagård. Har du tips? Mejla lundagard@lundagard.se.

11:34

Personen med megafon föreslår en omröstning om hur de ska gå tillväga.

11:33

Enligt demonstranterna har Erik Renström lovat att komma ut, men rektorns kontaktperson säger att så inte var fallet. Demonstranterna vill inte att bara gå in två stycken, vilket de av universitetsledningen är välkomna att göra.

11:29

Erik Renström har ännu inte mött demonstranterna utanför Kungshuset. De har ringt rektorn igen och är just nu i samtal med en kontaktperson på universitetet.

– Hur ska vi försäkra en demokratisk protest om Erik bestämmer själv, säger talespersonen.

– Vi kan inte bestämma ensamma jag och Erik hur detta går till.

– Vi antar då att Erik inte vill träffa oss och att han gömmer sig i sitt rum.

11:23

Det sjungs bland demonstranterna: ”Oh Palestine, vi vill göra allt för dig, aldrig ska du vara ensam, Sverige stöttar dig”

– Vi ska vänta här så får vi se om vår lovely, lovely universitetsadministration vill prata med oss, säger en demonstrant till gruppen.

11:19

En talesperson som pratar med rektorn säger att demonstranterna vill att han ska komma ner och fika med dem.

11:17

Nu ringer demonstranterna rektor Erik Renström.

11:16

– Vi är demokratiska, vi är en peaceful protest, säger personen med megafon.

En banderoll.

11:11

Nu går alla till Kungshuset. Två personer står precis utanför, redo att vad det ser ut som möta Erik Renström. Resten har samlats i en halvmåne runt om.

11:08

Demonstranterna ska ringa rektorn klockan 11:10, då ska alla samlas utanför Kungshuset. Flera medier är på plats. Fortfarande lugn stämning. En person med megafon håller möte med demonstranterna. Lundagårds reporter uppskattar antalet demonstranter till minst 100 personer.

11:00

Reglerna för tältprotesten i Lundagård står skrivet på en kartong.

10.55

I dag, torsdag, klockan 11:00 ska, enligt uppgifter, universitetets rektor Erik Renström tala till demonstranterna som tältar i Lundagård.

Ett 50-tal tält har nu ställts upp i Lundagård. En dialogpolis är på plats, enligt Lundagårds reporter som också säger att stämningen är lugn.