Galornas gala

- in Morrhoppan
@Lundagård

Inspirationen flödar för Morrhoppan, som har stora planer för Lunds universitet.

Dessutom filosoferar hon över att smaken är som baken.

Morrhoppan har blivit inspirerad. Guldbaggegalan, sportgalan och grammisgalan bänkar miljonpublik. De lokala kändisarna flockas.

Men Morrhoppans idé torde locka världspublik.

Tänk er aulan på Lunds universitet, dagen till ära smyckad i guld och silver. Konfettikastarna står redo på balkongerna när rektor stiger fram på podiet.

Han harklar sig, ser ut över filmstjärnorna och rockartisterna, och drar en ordvits innan de nominerade presenteras på en storbildsskärm.

Spänningen i rummet går nästan att ta på. Rektor lyfter upp kuvertet, drar loss snöret och småler ett kort ögonblick innan han annonserar:

– Och vinnaren av Peter Honeths administrativa pris är… ekonomihanteraren Lars Gustavsson på arkeologiska institutionen.

Visst vore det vackert!

Något mindre glamorösa är AF-borgen. Jullovet ägnades åt välbehövlig renovering och den här gången stod golven i fokus.

Morrhoppan anser bestämt att man ska följa husets traditioner vid renovering och studenternas fäste utgör ju utan större tvekan en blandning av stilar. Det verkar AF-borgen ha tagit fasta på när de valde golvmaterial till lunchrummet.

Vissa kanske anser att det är dumt att byta ut ett massivt trägolv mot gulmelerade plastmattor, men Morrhoppan ser flera fördelar. De smutsbruna inslagen döljer fläckar mycket bra och troligen kommer alla måltider att intas i flygande fläng – i hopp om att lämna rummet så snart som möjligt.

Det är ett snilledrag för att förbättra arbetsmoralen.

Morrhoppan