Kärlek och symboler

- in Morrhoppan
@Lundagård

Kärleken överbryggar allt, kanske till och med nationsgränserna.

Dessutom tycks teknologernas kårlogga bära på hemlig symbolik.

Det går aldrig att bli profet i sin hemstad, sägs det. Fast var är AF-veteranerna Fredrik Tersmeden och Per Ola Olsson profeter om inte i Lund? Ja, inte på Wikipedia i alla fall. Där har några uppnosiga slynglar dristat sig att ifrågasätta de detaljerade artiklar om de båda herrarna som dykt upp på den fria encyklopedin.

Fåfänga, inget av allmänintresse”, lyder en förolämpande kommentar.

Lyckligtvis har Fredrik och Per Ola, som enligt ondsinta ryktesspridare bidragit en smula till varandras artiklar, hittills Logga Anonyma Alkoholister

framgångsrikt förhindrat radering. Stå på er, uppmanar Morrhoppan.

Vi trodde att han var jovialisk, men vi bedrog oss å det bittraste. Beslutet att polisanmäla plankarna under karnevalen var bara början. Nu uppges avgående karnevalsgeneralen Eric Dahlgren även ha sökt posten som suppleant i universitetets disciplinnämnd. Studenter, göm fusklapparna!

Och så har Lund fått sin egen Romeo och Julia-historia. För det ryktas att en medlem i Malmö nations kuratel dejtar en dito i Smålands. ”Ett gränslöst hat en gränslös kärlek tänt!”. Morrhoppan hoppas innerligt att kärlekssagan slutar lyckligare än hos Shakespeare.

Till slut:

Visserligen hade Teknologkåren problem med utskänkningstillståndet i höstas, men är inte deras logga löjligt lik ungerska Anonyma alkoholister?

Tipsa Morrhoppan:

morrhoppan@lundagard.se

/Morrhoppan