Boenkät för studenter

- in Bostad, Nyheter
@Lundagård

Bostadskris vid terminstart och tillfälliga lösningar. Nu ska lundastudenternas bostadssituation kartläggas.


Genom en stor telefonenkät bland studenter ska Lunds universitets studentkårer, Lus, få svar på frågor som: tillgången på bostäder, hur studenterna bor och hur den bostadssociala situationen ser ut.

– Undersökningen kommer att vara på både engelska och svenska så vi får möjlighet att se på utländska studenters boendesituation och jämföra den med svenska studenters, säger Petter Forkstam, ordförande för Lus.

Han menar att en av de viktigaste frågorna man vill får svar på är hur studenter vill bo, för att på så sätt kunna informera byggherrar om vad som behöver byggas. Något som planeras att göras när undersökningen är klar i vår.

Orsaken till undersökningen är den svåra situationen på bostadsmarknaden för studenter, framförallt den akuta bostadsbrist som uppkommer på höstterminen.

– Något som är speciellt med den här enkäten är att den också innefattar studenter som blivit antagna men som av någon anledning valt att inte komma till Lund, säger Petter Forkstam.

Lunds kommun och Lunds universitet finansierar undersökningen med 56 875 kronor var. En likartad enkät kommer även att genomföras för studenter som läser vid Campus Helsingborg.