Pyramidföretag portade från AF

- in Nyheter
@Lundagård

Network 21 kommer inte längre att kunna hålla rekryteringsmöte i AF-borgen.

– De kommer inte att få hyra fler lokaler hos oss, säger AF-borgens vd Henrik Nilsson.

I slutet av februari skrev Lundagård om hur Network 21, ett bolag med starka band till pyramidspelsliknande företaget Amway, fått hyra lokaler i AF-borgen för värvningsmöten. Efter att AF-borgens ledning fått reda på vilken typ av verksamhet som Network 21 sysslade med valde de att konsultera juridisk expertis för att bestämma hur de skulle hantera ärendet. Inför terminens slut har nu AF-borgens vd fattat sitt beslut och enligt honom kommer Network 21 inte i framtiden att hyra lokaler av AF-borgen. Några svårigheter att få Network 21 att acceptera beslutet tycks inte ha funnits. Enligt Henrik Nilsson var det Network 21 själva som drog sig ur samarbetet.

– Vi har inte förbjudit dem att hyra utan de valde att säga upp avtalet själva. Varför kan jag inte kommentera. Utan det blev så att de sa upp det, säger han.

Under processens gång har AF-borgen sett över rutinerna som gäller för uthyrning. Policyn kommer fortfarande att vara den samma som tidigare, men rutinerna och kontrolleringen kring vem som hyr har skärpts.

text: Irina Bernebring Journiette