Nationer gjorde upp i Megamix

- in Bildspel, Nationer, Nyheter
@Axel Jönsson

Under lördagskvällen gjorde ett tiotal nationer upp i tre olika sporter inne på Victoriastadion. Totalsegrare i Megamix-cup blev Lunds nation medan Kalmar nation kom sist och fick nöja sig med en påse morötter. Klicka på ”Bildspel” för fler bilder.

Innebandy, volleyboll och fotboll, men också korv och en och annan ”sportdryck”. Det var några av ingredienserna i årets upplaga av Megamix-cup. En nationskamp med mixade lag.

– Det är det sammanlagda resultatet som räknas och vinnaren får ett vandringspris i form av en otroligt fin buckla, berättar Jakob Andersson från Idrottskollegiet som är ett av utskotten i nationernas samarbetsorgan Kuratorskollegiet.

Interna stridigheter

Även om betoningen ligger på gemenskap, kan det ibland gå hett när nationerna ska mäta sina krafter.

– Det varierar, men visst finns det interna stridigheter mellan några, säger Jakob Andersson och skrattar innan han konstaterar att det är en ganska avslappnad tillställning trots allt.

Förlorarna fick morötter

I slutet av kvällen stod Lunds nation som totalsegrare med Blekingska nationen och Malmö nation som god tvåa respektive trea. Kalmar nation förärades en påse morötter för sin sistaplats medan Sydskånska nationen vann årets supporterpris.

– De hade en väldigt aktiv avbytarbänk, de var ganska högljudda om man säger så, konstaterar Jakob Andersson som uppskattade kvällens uppslutning till runt 200 personer.

Text: Axel Jönsson
Foto: Jonas Jacobson