Stödvärvare och bortglömda mejl

- in Morrhoppan
@Morrhoppan

När Morrhoppan fick nys om Magnificus mastodontplaner kring att placera en bit av Paris på universitetsplatsen gav hon tassen upp. Att gå likt katten kring het gröt har aldrig varit någon bra idé och att arkeologerna måste ha någonting att göra är en anledning så god som någon.

Det finns vetare, och så finns det språkvetare. Att ersätta bruket av de anglosaxiska termen ”fundraiser” med ”stödvärvare” är en tämligen dålig idé. Men att försvara sitt ordval med att Uppsala universitet minsann också gör det, är faktiskt ännu värre.

När avtalet för kartellen skulle undertecknas sparades det minsann inte på krutet. Det bjöds friskt på feta bullar och champagnen flödade i Pelarsalen. Men ett mörkt moln skuggade glädjeyran då Fanborgen varken lyckades gå i takt eller hålla fanorna tillräckligt högt. Morrhoppan rekommenderar fanbärarna att åka på träningsläger innan ett hedersuppdrag på Nobelfesten kan komma i fråga.

Den uppmärksamma läsaren har noterat att det här numret inte är tryckt på ett lika fint papper som det förra. Lite tråkigt, men samtidigt betryggande att papperstillverkaren börjat komma ihåg att göra papper igen.

Till sist, en liten dikt:

Magnolior är rosa, politiken är blå.

Att glömma att man mejlat är fult likaså.

Morrhoppan