Frukost med Wallström ska inspirera studenter

- in Studentliv
@Gustaf Eriksson

Schemat är späckat när FN-toppen och universitetets blivande styrelseordförande Margot Wallström kommer till Lund i slutet av maj. Morgonen efter Studentafton gästar hon Lundaekonomernas frukostklubb.

Den 26 maj kommer före detta EU-kommissionären Margot Wallström till AF-borgen och Studentafton. Men Wallström, som nu är FN:s särskilda representant för att bevaka kvinnors situation vid krig och konflikter, har fler punkter på schemat vid sitt Lundabesök.

Morgonen efter Studentaftonen gästar hon Lundaekonomernas frukostklubb.

– Det kommer att bli en inspirationsföreläsning där hon berättar om sig själv, sin karriär och sina val, säger kårens ordförande Anders Rüdow Fors.

”Hon har gjort så otroligt mycket”

Med sin bakgrund som minister och EU-kommissionär kommer Margot Wallström att kunna berätta mycket intressant för studenterna, tror Anders Rüdow Fors.

– Hon har gjort så otroligt mycket och haft väldigt tunga poster.

Hög igenkänningsfaktor

Lundaekonomerna anordnar inspirationsföreläsningar regelbundet.

– Det brukar vara väldigt uppskattat. Föreläsarna berättar om hur det var när de var unga och inte visste vad de skulle göra i framtiden. Igenkänningsfaktorn brukar vara hög, säger Anders Rüdow Fors.

Föreläsningen Med Margot Wallström hålls på Ekonomicentrum. Arrangemanget är kostnadsfritt och öppen för alla som är medlemmar i Studentlund.