Inget Block party i sikte

- in Siste april, Studentliv

Ett Facebookevent för den omtalade kvartersfesten på Parentesen på Siste april hade för några veckor sedan över 1 000 bekräftade gäster. Nu är det borttaget.

– Vi undersöker om det verkligen inte blir något eller om det är en strategi från arrangörernas håll, säger Jörgen Nilsson, Lunds närpolischef.

Tidigare har polisen sökt kontakt med personerna som stod som arrangörer på Facebook-evenemanget.

– Vi såg Facebooksidan och bestämde oss för att kalla arrangörerna till ett möte. Det är viktigt att vi pratar med de ansvariga i god tid om säkerheten. Men eventet var borttaget innan vi hunnit kontakta dem, säger Jörgen Nilsson.

Om polisen ger sitt tillstånd är de delansvariga i fall olyckor inträffar. Utan tillstånd ligger ansvaret på arrangörerna.

– Det kan hända allvarliga saker när många fulla människor samlas på en plats. Festarrangörer tänker sällan på det och då kan vi fungera som konsulter, säger Jörgen Nilsson.

AFB negativa till öppna inbjudningar

Rolf Svensson, VD för AF Bostäder, AFB, har också sett att Facebook-eventet har plockats bort.

– Eftersom det inte finns kvar så är det inget problem just nu. Men vi kan aldrig se positivt på sådana fester med öppna inbjudningar som får flera tusen gäster. Både människor och egendom kan komma till skada, säger han.

Inget officiellt Block party i fjol

Förra året ställdes ett planerat Block party på Parentesen in bara dagar innan Siste april. På ett möte med polis och AFB bestämde sig arrangörerna för att dra tillbaka sin tillståndsansökan.

Christoffer Söderstjerna har tidigare varit arrangör för kvartesfesten. Nu jobbar han med Radio AF som ska spela musik i Stadsparken mellan 12 och 17. Han tror inte att det kommer att bli något Block party i år.

– Det är svårt med säkerheten. Jag tror inte att någon kommer att ta tag i det, säger han.

Lundagård har utan framgång sökt arrangörerna för det borttagna Facebook-eventet.

[poll id=”20″]