Hallands bäst i Lund

- in Studentliv
@Gustaf Eriksson

Lagen från Helsingkrona och Teknologkåren kämpade väl. Men Hallands nations FF blev dem övermäktiga på Smörlyckan på söndagen.

– Motståndet var tufft, och det känns roligt att vi lyckades ta hem det, säger Hallands Henrik Stenvinkel.

Först en klar seger med 3-0 mot Teknologkårens IF. Därefter en oavgjord match mot FC Helsingkrona. Det räckte för att ge Hallands nations FF seger i söndagens turnering på Smörlyckan. Nu kan Hallands trupp, som normalt hör hemma i division fem, kalla sig Lunds bästa studentfotbollslag.

– Det känns väldigt kul. På förhand kändes det som att vi borde ta hem det eftersom vi spelar två divisioner högre än de andra. Att vi lyckades vinna är en riktig energiboost, säger Henrik Stenvinkel, ordförande för Hallands nations FF.

Kan bli tradition

Det var första gången som en turnering för att få fram Lunds bästa studentlag i fotboll anordnades.

– Intresset var helt okej. Jag tror att det var omkring 50 personer i publiken. Dessutom var det ju bra väder för att spela boll, säger Henrik Stenvinkel.

Nu är målet att arrangemanget ska bli återkommande.

– Nu vet vi att vi kan få det att fungera och vi vet vad vi skulle kunna göra bättre till nästa gång, till exempel skulle vi nog kunna marknadsföra det bättre för att öka intresset. Vi hoppas helt klart på att köra nästa år också, säger Henrik Stenvinkel.

Snart seriepremiär

För Hallands nations FF väntar seriepremiär i division fem till helgen.

– Det ska bli spännande att se hur det går. Eftersom vårt lag består av studenter så har vi ganska stor omsättning på folk, så det finns alltid en viss osäkerhet.

Vad är det som gör er så bra?

– Jag tror att det beror på att vi lyckats hålla en kontinuitet i organisationen och att intresset för att vara med är stort. Det märks speciellt i vårt damlag där väldigt många vill vara med, säger Henrik Stenvinkel.

Lundagård Jonas Jacobson fångade söndagens sista match, där Helsingkrona mötte Teknologkåren, med sin kamera. Se bildspelet här.