Skön stämning på sjön Sjön

- in Studentliv

En avslappnad publik satt på lördagen och njöt i solskenet vid sjön Sjön när finalen i wakeboardtävlingen Wakefest gick av stapeln på lördagen.

En hel del folk har samlats på sluttningen vid sjön Sjön. På gräsmattan ovanför säljs det hamburgare på löpande band, och dansant musik strömmar ur två enorma högtalare.

– Hallå och välkomna till Wakefest! Vi ska alldeles strax dra igång med semifinalerna, är ni taggade?! ropar speakern. Publiken ger ett soldåsigt svar tillbaks.

De flesta verkar mest njuta av fint väder, trevlig sällskap och att det någon gång då och då åker förbi en kille på wakeboard.

”En galen idé”

Få hade nog kunnat gissa för några år sedan att det skulle hållas wakeboardtävlingar i Lund, men i år är det andra gången Lunds extremsportarsällskap arrangerar Wakefest, tillsammans med Skånes kabelsportförening.

Under ett uppspänt sponsortält står mannen bakom det hela, Philip Werner.

– Det hela började med en galen idé. Jag gick förbi sjön Sjön och insåg att man skulle kunna åka wakeboard här. Vi kom på att man skulle kunna finansiera det hela genom att ha en enorm fest på kvällen, och därför håller vi i Afterwake nu på kvällen.

”Hade kunnat tänka mig att testa”

Även om de flesta i publiken inte är överdrivet insatta i wakeboardåkning, verkar de ändå imponerade över evenemanget.

– Det här är faktiskt en riktigt bra idé, de har fixat en riktigt smidig lösning så att man kan åka här inne, säger Rasmus Noelle.

Johan Palmén går steget längre.

– Jag visste inte ens om att det här fanns i Lund förrän jag gick förbi, men jag hade definitivt kunnat tänka mig att testa att åka om jag fick chansen.

Som segrare i finalheaten stod Caroline Djupsjö och Benjamin Hoppe.