Både infriade och krossade drömmar

- in Bostad, Studentliv
@Jacob Hederos

Takljuset tändes var 10:e minut, luften tog slut och sömnbristen spreds. Natten i Café Athen tog hårt på besökarna. Men det var mödan värt för de flesta.

Halv nio på tisdagsmorgonen är många blickar rödsprängda bland dem som sovit i sofforna och fåtöljer på Café Athen. Studenterna med obekräftat boende har väntat en lång natt på att vara först i kö när bostäderna delas ut.

– Jag fick lägga mig på golvet till slut, då blev det lite sömn, säger Lloyd Cameron från Skottland.

”Drömboendet”

Så när arrangörerna från International housing office slutligen drog uppmärksamheten till sig gick en lättnads suck bland soffgrupperna.

Den egentillverkade kölistan lästes upp, och Antoine Pelliccia fick som första person i kön en applåd av sina kamrater.

Efter att ha tagit sig till Nya Fest, som för dagen uppehöll sig som bostadstilldelningsrum, gick han segrande ut med kontraktet.

– Det blev ett kontrakt på Sparta, helt perfekt för mig, säger Antoine.

”Fel antagning”

Lloyd Cameron fick ett glatt besked som sjätte man i kön. Universitetet hade ett boende på Östra torn att erbjuda. Men för hans kompis, som suttit med honom sedan tolvtiden igår, blev det inte lika goda nyheter.

–Hon fick reda på att hon, som var antagen till ett svenskt masterprogram, skulle ordna boende igenom den svenska studentbostadsförmedlingen. Men det är ju försent. Så nu letar vi bland andra kompisar för att se om någon har plats.