Hallå där… Oskar Junzell

- in Studentliv
@Jacob Hederos

Du är nollningsgeneral på Studentföreningen Agora i Helsingborg. Nu är det snart bara en vecka kvar innan er största nollning någonsin drar igång, hur känns det?

– Ja du, det är runt 700 studenter som ska samlas första morgonen den 28:e. Oh herregud,  jag hade inte tänkt på att det var så många, haha. Det är verkligen mycket av det som ska hända som inte har gjorts tidigare, så det ska bli spännande.

Hur mycket jobb har det varit i sommar?

– Hur mycket jobb har det varit sedan oktober menar du va? Det har varit intensivt hela tiden sedan jag blev vald. Framförallt känns det kul att vi samarbetar så mycket på Campus mellan de studentföreningar som finns här.

Vilken av verksamheterna är ditt hjärtebarn?

– Jag tror det är ett hemligt event som inte är avslöjat ännu. Vi får se om det blir av. Men annars känns det riktigt kul med Avstampet den förste september, festivalen som föreningen Stampus arrangerar utanför vårt studenthus. Det är kul att den bjuder in alla, inte bara studenter.

Hur har det gått att finansiera kalaset?

– Kommunen hjälper oss med bland annat faddersutbildningar. Men annars vi har fixat all finansiering själva genom sponsorsavtal och liknande, så visst har vi fått sälja oss lite. Men det är det värt, för detta är nog sista året som vi kommer välkomna hela Campus  tillsammans, sen blir det troligen uppdelat mellan de olika inriktningarna.

foto: Privat