Tom stol hos teknologernas internationella avdelning

- in LTH, Studentliv

Teknologkåren efterlyser en ny heltidare för internationella frågor inför årets uppdrag. Men bristande intresse riskerar att ge kåren en tom stol inför nästa vecka.

Axel Andersson är ordförande för Teknologkåren. Foto: TLTH
Axel Andersson är ordförande för Teknologkåren.
Foto: TLTH

Lagom inför vårterminen ska en ny vice kårordförande för internationella frågor tillsättas på teknologkåren. Men ännu har ingen anmält sitt intresse för posten.

I värsta fall får kåren nu omprioritera arbetsuppgifterna mellan de andra heltidarna.

– De som arbetar med liknande frågor kommer att dela uppgiften mellan sig. Vissa saker kommer att falla mellan stolarna, säger Axel Andersson och fortsätter:

– Men vi jobbar med att minimera skadorna så att studenterna som läser just nu inte blir drabbade. Framför allt saker som det jobbas med på sikt kommer att bli lidande, säger Axel Andersson.

Men kårordföranden ser saken ur ett praktiskt perspektiv:

– Det kan komma att bli längre dagar för de som arbetar med utbildningsperspektiv. Men man blir effektivare i sitt arbete efterhand så det kommer förhoppningsvis inte få så stor effekt.

Det finns dock fortfarande en chans att någon anmäler sig i sista stund. Förra året tillsattes posten veckan innan tillträde.

– Det är inte helt ovanligt med tomma stolar. Uppskattningsvis handlar det om en post en termin vartannat år, säger kårordföranden Axel Andersson.

För avgående viceordföranden Maja Bärring var det ett personligt intresse som gjorde att hon sökte posten. Hon hade själv tankar på att studera utomlands.

— Många vet kanske inte vad uppdraget går ut på. Vi har bland annat drivit projekt under året för att göra informationen om utlandsstudier mer tydlig,  säger hon och fortsätter:

— Posten bedriver utbildningsfrågor för internationella studier för alla på Lunds tekniska högskolan. Det viktigaste är att bedriva påverkningsarbete för alla studenter, inte bara de internationella studenterna vilket man kanske tror.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

You may also like

”Oerhört smickrande och hedrande” – Lena Eskilsson förordas som prorektor

Universitetskollegiet beslutade under gårdagen att förorda Lena Eskilsson,