Sociologi

- in Novischbloggen

Det här ensamma grottandets i människans psyke och samhällets strömningar är inte så bra för mig tror jag. Jag blir frustrerad över att sitta ensam hemma och läsa om allt elände dag ut och dag in, utan några större förhoppningar om en ljusare framtid. Det ser mörkt ut, och det gör mig lite beklämd minst sagt, arg och nästan lite förbittrad. Ja, det gör mig faktiskt på riktigt dåligt humör och igår gick det kanske lite överstyr.  Jag skällde ut alla på facebook för jag tycker de är så tråkiga med sina eviga inlägg om vad deras ungar precis gjorde eller om de varit och tränat eller vad de nu har lagat för middag. Vadan detta eviga duktighetsbekräftelsebehov? Är det inte jättesorgligt? Jag blir riktigt ledsen över att människor är så ensamma eller osäkra eller vad det nu är som gör att de måste få bekräftelse för minsta banala vardagspryl av alla sina facebookvänner genom att berätta det på sociala forum.

Jag VET att jag har fel på ett sätt. Att jag beter mig mycket intolerant mot mina medmänniskor och jag på intet sätt har rätt att sätta gränser för vad folk uttrycker. Jag vet allt det men jag kunde bara inte låta bli. Man loggar in, har det hänt nåt kul? Nehej, samma gamla vanlig rapporteringar om träningspass och middagsmat.

Reaktionerna har varit blandade på min statusuppdatering, minst sagt. Några gillar det, andra gillar och tar snabbt bort det, för tänk om det är MIG hon menar? Andra har skrivit så roliga inlägg att jag gråtit av skratt, alltså på riktigt. Men idag var det roliga borttaget och ersatt med en ursäkt med att herregud, inte ska JAG censurera, ALLA får skriva vad de vill. Någon har påpekat att jag ”faktiskt inte måste läsa”. Hur undviker man att läsa när det står mitt framför näsan på en så fort man loggar in?

Ja alla får skriva vad de vill, till och med jag får balla ur ibland och be om lite underhållning på facebook. Naturligtvis är underhållning en definitionsfråga, men i alla fall jag tycker inte att det är roligt att läsa om att någon nu ska titta på lite tv för nu har lillen somnat. Finns det någon som gör det egentligen? Alltså, på riktigt? Såna här studier ingår i allra högsta grad inom sociologi och är nog något jag ska försöka fördjupa mig inom. Är det så att det man skriver om på facebook är det man gärna läser om själv eller skriver man sånt för man TROR att det är vad folk vill läsa? Varför sitter jag här och skriver en massa blaj, vad betyder det? Varför läser du detta och kommer du att tänka haha så rätt, hatar de där statusuppdateringarna, eller tycker du att jag är obehaglig för att jag dömer ut sånt som du kanske skriver om ibland eller så kanske du tycker jag är fullständigt värdelös, vem fan tror hon att hon är , hon borde genast plockas bort från den här sidan, jag tror jag mailar Lundagård nu på en gång! Får man egentligen säga vad man vill om människors uttryck?