Medelmåtta

- in Novischbloggen

& kontorsråtta, det är jag det. Jag har fått inse att jag är en högst medioker student, en med en stenhård, fyrkantig hjärna som helt enkelt inte klarar av att hantera mer än vad den redan vet. Jag får alltså G på allt jag gör, varken mer eller mindre. För att kompensera för min gråa vardaglighet har jag nu börjat arbeta lite med det som jag verkligen, verkligen kan, administration (de borde anställa mig på halvtid där på sociologen så hade de blivit lite ordning på schemat) för att täcka upp för mina bristfälliga akademiska kunskaper. Hela kvällarna sitter jag och räknar och bokför och jag har det faktiskt riktigt roligt.

När jag är färdig på universitet kan jag i alla fall få jobb i någon dammig källarlokal och sitta med räkenskaperna hos en gammal skånsk bilhandlare, för mina akademiska kunskaper kommer nog ingen att bli speciellt imponerad av. Nejdå jag är inte bitter, bara simpelt rationell.  Och klarsynt.

För övrigt skulle den mediokra studenten gärna få lite inputs gällande ett intressant ämne man kan studera inom den sociologiska metodiken, för i mitt huvud står det helt stilla. Min kurskamrat beslöt sig helt sonika för att åka till nåt Balkanland och går ej att nås så hjälp emottages tacksamt.