Tre lusar, en hänger löst

- in Kår, Studentliv

Generalsekreteraren för studentkårsamarbetet Lus hänger löst i budgetförhandlingarna och det finns inga sökande till uppdraget.

Tillsättningen av det samordnande generalsekreteraruppdraget har varit en rörig historia för Lunds universitets studentkårer, Lus. Som Lundagård tidigare år kunnat berätta har det varit en post kantad av luddiga arbetsuppgifter och kaotisk valprocess.

Just nu pågår rekryteringsprocessen till nästa år. Häromveckan kom valberedningen med två namn till ordförandeposterna till valet i april, men inga kandidater till generalsekreterarposten.

– Det är ju inte kört, vi har ju ett till tillfälle i maj också, säger den nuvarande generalsekreterare Christian Lindgren.

Men frågan är om man vill att någon tar över uppdraget överhuvudtaget, då diskussioner har förts om posten ska finnas kvar.

Tre förslag ska presenterats för diskussion. Första förslaget är att generalsekreteraren sitter kvar men det kommer leda till ett budgetunderskott på över 100 000 kr för Lus. Alternativen är sedan att arbetsuppgifterna fördelas över styrelsen, antingen arvoderat eller inte.

– Kårerna får allt mindre pengar från universitetet för att driva verksamheten framöver, så därför börjar man se vad som kan effektiviseras, säger Christian Lindgren.

Men om ni inte får någon på posten, kommer det att gå utan?

– Allt går ju, det handlar om prioriteringar. Det blir tråkigt för vi kommer inte kunna göra allt som vi gör idag. Men risken finns att vi inte hittar någon, då har vi en B-plan där styrelsen får ta ett större ansvar, säger Christian Lindgren.

Lus ordförande Simon Wetterling förklarar vad som kommer att prioriteras bort.

– Det vi kan lägga åt sidan är vår studieserviceverksamhet. Vi kanske inte kan hjälpa till lika mycket på bostadsförmedlingen Bopoolen och stödservicen studentombudet.

På torsdag möts medlemskårerna för att diskutera uppdragets framtid.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

You may also like

Kvinnor dominerar kårer och nationer

En undersökning som Lundagård har gjort visar att