Konsert från scratch

- in Kultur
@Jacob Hederos

Det är examenstider på Musikhögskolan och uppspelen står som spön i backen.

På måndagskvällen ska bland annat Andreas Wiberg chocka publiken med hardcore under avslutningen på sitt konstnärliga projektarbete.

– Det blir inget man hör ofta på institutionen.

Under hela maj månad fylls Musikhögskolan av slutprojekt när studenterna sammanfattar året som gått.

För Andreas Wiberg och fem andra studenter innebär detta två konsertkvällar i rad under måndag och tisdag, där allt från egenkomponerade 70-talsfilmsoundtrack och hardcore ska slåss om publikens gunst.

– Det blir en väldigt blandad publik när både polare, familj och musikintresserade ska få höra våra projekt, säger Andreas Wiberg.

Istället för klassiska examinationer så som svettiga uppsatsseminarier bjuder Andreas Wiberg in till hardcore på sin avslutningskonsert.

Tror du att publiken blir chockad?

– Det ska bli kul att se publikens reaktioner. Att köra den här sortens musik är inget som vi vanligen får göra inom utbildningen, så det gör det extra kul att få driva sina projekt på egen hand.

Hur fungerar examinationen?

– Tanken bakom våra projekt är att vi ska få friare tyglar, och därigenom större möjligheter att köra det vi själva vill. Sedan ska vi pussla ihop allt själva och ordna konserten från scratch för att sedan utvärderas utifrån hela processen, avslutar Andreas Wiberg.