Ibland ger saker och ting bra resultat..

- in Novischbloggen

Ibland är livet rätt jäkla fabulöst. När det går dåligt kan det verkligen gå helt åt skogen och när det går bra är det hur fantastiskt som helst. Jag har hursomhelst goda nyheter igen eller uppdateringar om man så vill. Och dessa är :

1. Uppdraget som studentambassadör gick jätte bra. Jag klarade av min uppgift och tyckte det var otroligt roligt. Det som verkligen gjorde min dag, var alla studenterna. De var så fulla av hopp och glädje, och satan i gatan vad mycket ”go” det var i dessa människor. Jag var mäkta imponerad må jag säga. En upplevelse som å ena sidan gav mig en slags ångest jag aldrig någonsin fått, men som också å andra sidan är en upplevelse som jag aldrig hade velat vara utan och som jag är glad att jag får bära med mig på min väg här i livet. Fantastiskt! Jag är otroligt tacksam över att jag fick vara med och delta i detta. <3

2. Jag klarade min tenta! Jag var tvärsäker på att jag hade flunkat på essäfrågan och skulle behöva göra om det. Detta för att mitt underlag för jämförelse och diskussion var Förintelsen, och essän var på fyra sidor. Det är inte speciellt bra att ta sig an Förintelsen på fyra sidor, speciellt inte om man tar med Marx i sammanhanget. Intet desto mindre klarade jag det, vilket jag finner väldigt intressant. Jag har trots alla mina tvivel kommit längre än vad jag trodde.

Ur sistnämnda nyhet tar jag en läxa med mig, även fast jag klarade det – och den är: Om jag var tvärsäker på att flunka eller ens tvivlade på att jag hade klarat det, så har jag alltså inte läst så som jag bör eller lärt mig det jag har läst annars hade jag nog inte tvivlat så pass mycket. Sådant bör tas i beaktning. Man pluggar, enligt mig, inte bara för att tugga sig igenom de olika tentorna – nej, meningen är att man ska lära sig något och kunna detta. Högre kunskap är målet. Learn it, love it, live it.

T.