Bildspecial: Tre veckor i valets USA

- in Internationellt, Nyheter
@Isak Engqvist

Obama får fyra år till som president. Lundagårds valbloggare Isak Engqvist och Erik Hultgren har på plats under tre veckor bevakat allt från kampanjmöten med 25 000 deltagare till små studentorganisationer på avlägsna universitet. Här kan ni se bilderna.

 

Presidentvalet är över. Efter månader av kampanjande och tiotals miljarder spenderade på reklam och kampanjmöten har USA samma president och samma majoriteter i kongressen och senaten som förut. Vi har under de senaste tre veckorna kört hundratals mil, besökt nio olika delstater och träffat såväl vanliga medborgare som aktivister från de olika partierna.

Det har varit en häpnadsväckande upplevelse. Engagemanget och frivilligarbetet i USA är enormt och sträcker sig över alla ålders- och etniska gränser. Vissa kampanjevent har sett ut som hiphopkonserter, andra som vanliga gråa politiska möten.

På andra sidan myntet finns dock en stor uppgivenhet. Många väljer att rösta på ”den minst dåliga kandidaten” och många röstar inte alls. Att se valrörelsen på nära håll har varit en upplevelse av kontraster. Vi hoppas att fotona nedan också kan förmedla den bilden.

Text: Isak Engqvist och Erik Hultgren

Foto: Erik Hultgren