Renovering, R E N O V E R I N G

- in Nyheter

Jag målar och putsar och fejar. Och struntar i bloggen. NEJ det var inte helt sant, den ligger där och kluckar och väntar i bakvattnet. Men ni kan inte FÖRSTÅ hur kaosigt det är här hemma nu. Jag började riva ner tapeter (i nya lägenheten alltså) och så skulle det komma två gubbar som skulle vara billiga (trodde vi, jag och min hantverkskompis) så skulle de spackla två rum, vardagsrummet och Alberts rum. Men vafan, de skulla ha 12 000 för jobbet!? Herregud, tror de att det är rocket science att spackla två rum (det är det förvisso för mig, men det kan ju inte de veta). Ja så där stod jag med trasiga tapeter och bara hm. Som tur är har jag begåvats med helt fantastiska vänner, ja herregud jag är en sån lyckligt lottad människa att ni kan inte FÖRSTÅ. Så nu står stackars Joakim och spacklar sig blå och jag sparade 12 000kr. Men ni kanske fattar att jag har lite att göra va? T. ex så såg mitt golv i hallen ut så här:

 

Ja jag är ingen datatekniker så ni får bilden den i en lite konstig vinkel. Alberts mysiga tjocka barnben får ni också som en liten bonus. Hur  som helst, ni fattar att man har lite att göra. Under den där fina mattan fortsatte fiskbensparketten, man kan ju verkligen fråga sig hur det stod till med smaken förr i tiden. Fast det kommer väl folk säga om min inredning om 100 år också när de står och river bort mina gamla tapeter..

När jag inte renoverar studerar jag. Tänkte att det är bäst att tillägga detta ifall någon lärare eventuellt (hoppas jag inte) skulle råka läsa här någon gång. Jag försöker forska lite (forska är att ta i men, men), läser en biografi om AnnBritt Grunevalds liv inom fängelsevärlden. Jag behöver komma på en mätbar forskningsfråga i ämnet men det står helt still. Förslag någon?