Vem har tagit årets bild?

- in Bildspel, Studentliv
@Lundagård

Lundagårds fotografer har tagit otaliga fotografier under 2012. Här ser du ett urval av de bilder som publicerats detta året. Fotograferna har själva valt ut en egen bild till vår tävling som ger dig en tillbakablick på ett händelserikt studentår i Lund. 

Rösta på den bild du gillar mest längst ner i bildflödet

1. Lukas Norrsell
Lundagård träffar Simon Söfelds, musikhögskolestudent i Malmö.
– Jag valde den här bilden för att det är en så typiskt berättande reportagebild. Den är snygg och det är bra ljus med god komposition. Hade någon tagit en sådan bild på mig så hade jag garanterat valt den som profilbild på Facebook.
Läs reportagethär

 

2. Max Jedeur-Palmgren
Lundagård på labbesök.
– Jag har valt den för att denna råtta med karaktär kan vara en påminnelse om gnagarens 30 000 artfränder som sätter livet till vid Lunds universitet inom den medicinska forskningen varje år.
Läs reportagethär 

3. Kia Valavaara
Porträttet av författaren Nene Ormes.
– Jag tycker att hon har en fin blick och att det är ett fint ljus. Jag valde denna bild för att det är ett ganska schysst porträtt.
Läs porträttethär 

4. Henrik Larsson
Ett reportage om Lunds akademiska ryttarsällskap.
– Jag gillar ljuset i bilden. Jag tycker att den känns lite ovanlig för att vara en ”hästbild”. Den förklarar samtidigt varför folk tycker att det är gött att rida.
Läs porträttethär

 

5. Jonas Jacobson
Ett porträtt av Gerdainstruktören Jimmy Karavas.
– Jag valde denna bild eftersom det är ett trevligt porträtt på en intressant och uppskattad människa. Jag tror att den fångar hans karaktär och tycker om den geometriska kompositionen.
Läs porträttet här

6. Daniel Norbeck
Datainsamling på Svalbard till C-uppsats på sjuksköterskeprogrammet.– Jag tycker att bilden speglar vår resa och vad vi gjorde där. Avstånden skapar ett drömmande som spanar ut i ovissheten. Valde också denna bild för kontrasterna och vyerna.
Läs bloggenhär

7. Irena Mila
Irena har en egen fotoblogg på Lundagard.net.
– Ruth is a great person. Back in the days she used to be a poet. Nowdays she lives alone and she was telling me about her family. In her room she had pictures from all generations, from her parents to her newly born grandsons. The photo is storytelling for me, it doesn’t need so many words to describe it.
Läs bloggenhär

8. Jens Hunt
Startskottet på teknologernas årliga regatta börjar med städning av sjön Sjön, och de som får upp mest bråte vinner.
– Bilden är annorlunda och det har blivit en ganska schysst komposition. Den är samtidigt intressant och visar på något sätt teknologernas relation till sjön Sjön.
Läs artikelnhär

[poll id=”52″]