Nästa steg framåt

- in Novischbloggen

Idag kör vi igång igen! Idag är första dagen sedan jul vi måste vara på campus igen. Detta för att vi ska ha ett seminarie, sedan återstår tentan den 18/1. Efter tentan är jag färdig med nuvarande kurs och har tjänat ihop 30 hp. Varför låter detta lite som ett facebookspel? Ni vet, spelen man ständigt får förfrågningar om och detta oftast från en och samma person? Japp, det finns en sådan person på allas facebook. x) I used to be one of em. Just för att jag brukade vara en av dem, måste jag bara dra denna tanken till dess spets och bara se huruvida det faktiskt hade kunnat vara ett facebookspel (overkill, I know.).

”Du är en student som lever ditt studentliv, du ska gå på föreläsningar, seminarium och även läsa en shitload kurslitteratur för att tjäna ihop dina hp. När du har tjänat ihop dina 30 hp levelar du automatiskt upp.”

Haha japp, det hade lätt kunnat vara ett facebookspel!

Iallafall, låt oss återgå till viktigare saker. Min nästa kurs börjar den 21/1 och jag ska läsa fortsättningskursen i Sociologi, vilket jag ser framemot. Jag känner att det inte är lika nervöst denna gången, och bara det är underbart. Detta är sista kursen jag läser innan jag ska ha bestämt exakt vad jag ska bli när jag växer upp, vilket jag för övrigt aldrig kommer till att göra. Mina tankar har iallafall snurrat kring utlandsstudier. Dessa tankar är i stil med; ska jag läsa något språk i dess befintliga land, eller studera sociologi i ett annat land? Frågan är inte OM, frågan är NÄR, Men jag har, som sagt, denna terminen på mig att bestämma mig och även börja skissa på min plan. Den som lever hon får se.

Ibland är det fantastiskt underbart att vara student!

T.

ps. jag har lånat mamsens glasögon då min syn tillfälligt är ur funktion, snöggt va?