Tamam får miljonstöd

- in Föreningen, Studentliv
@Jacob Hederos

Den Lundabaserade integrationsorganisationen får över en miljon av Ungdomsstyrelsen.

– Nu kan vi växa ännu mer, säger ordföranden Petter Carlsson Söderstrand.

Tamam, som bildades 2008, har under åren vuxit från ett mindre projekt i Lund till nio lokalföreningar i Sverige med vänföreningar i Albanien, Mexiko och Kirgizistan.

Nu tar organisationen steget till att bli en rikstäckande barn- och ungdomsorganisation med stöd från Ungdomsstyrelsen. Detta innebär bland annat ett stöd på 1,1 miljoner per år, utöver bland annat ett stöd baserat på antal medlemmar.

– Vi har arbetat för detta i snart tre år, och nu har vi blivit godkända för vår verksamhet under 2011. Detta innebär att vi bland annat kan anställa två tjänstemän på halvtid som kan stödja lokalföreningarna ytterligare, säger ordföranden i riksorganisationen, Petter Carlsson Söderstrand.

Bland lokalföreningarna finns exempelvis Tsil, som arbetar inom studentlivet i Lund med mångfald, anti-rasism och integration. Bland projekten som brukar arrangeras är Internationen, där nyanlända och studenter har samlats på Lunds nationer.

– Tidigare har det varit svårare att starta upp nya initiativ och hålla utbildningar i lokalföreningarna, men med det här stödet kan vi enklare utveckla vårt arbete över hela landet, säger Petter Carlsson Söderstrand.

 

 

 

Fakta

[checklist]

Vill stärka unga

  • Tamam är en politiskt och religiöst obunden ungdomsorganisation som bildades i Lund 2008. Organisationen vill stärka barn och ungdomar genom att erbjuda bland annat lek, läxhjälp och social samvaro.
  • Tamam, vars huvudkontor ligger på Sölvegatan 29, finns även i Malmö, Uppsala, Stockholm, Göteborg och Umeå.
  • Namnet Tamam betyder ”mycket bra” på ett flertal språk, exempelvis arabiska och albanska.
  • Internationen på facebook

[/checklist]