Nystartat ishockeylag gav pris

- in Studentliv

… John Elf, ordförande för Teknologkårens IF, som i år blev utnämnd till årets eldsjäl på Studentidrottsgalan i Uppsala, och dessutom fick 5 000 kr i pris.

Hur känns det?

– Det känns kul när man jobbar ideellt att få tack och uppmärksamhet för det man gör. Inte bara internt med folk man jobbar med utan även på lite större nivå, att det man gör faktiskt ger något inom hela studentidrotten i Sverige. Det är ju därför man gör det, för att det ska ge någonting.

Vad är du nöjdast med att du har åstadkommit?

– Teknologkårens IF startade egentligen 2008, men det föll i glömska. Det var svårt att engagera sig och hade försvunnit nästan helt. Förra året startade jag ett ishockeylag, och då fick jag reda på att det hade funnits en förening. Så jag tog tag i det, vi startade om. Det jag är nöjdast med är att jag tog något som hade potential, men i princip inte fanns, och skapade något som var jävligt fett. Vi skapade idrott för många, vi gjorde det tillgängligt, och vi har fått folk att engagera sig och tro på sig själva.

– Teknologkårens IF vann även Sveriges Akademiska Idrottsförbunds pris för den förening som deltagit i flest Student-SM under 2012-2013. Det kändes väldigt roligt att vi kunde ta hem det efter att bara ha funnits på ”riktigt” i ett år.

Vilka sporter håller du på med själv?

– Allra främst är det ishockey. Utöver det så spelar jag också lite olika racketsporter.

Vad ska du göra med pengarna du fick?

– Som student är ju ett litet tillskott alltid välkommet. Det går väl till att ha en bekvämare vardag helt enkelt. Det spenderas nog ganska effektivt just nu, eftersom jag inte har något särskilt jag sparar till.