Lundaegonom i ny tablå

- in Studentliv

I veckan börjar Radio AF sända vårens tablå. En av nyheterna är Lundaegonomerna. Programmet skiljer sig mycket från tidigare program och sänds varannan vecka med start på torsdag klockan fyra.

Det är studenterna Anna Berger, Axel Catasús och Vilhelm Bäcker-Lantz som står bakom programmet Lundaegonomerna.
– Programmets idé är att vi har en person som vi kallar för ”egot” i varje avsnitt, och vi vill undersöka personens självinsikt och hur personen ser på sig själv. För att kunna undersöka detta har vi inför varje program pratat med personens vänner, familj, grannar eller någon som har något intressant att säga om personen. Tanken är att vi ska kunna se om bilden person ger av sig själv överensstämmer med den som den tror att den är. Så programmet är en blandning mellan ”Här är ditt liv” och ”Roast på Berns”, säger Axel Catasús.

– En av mina grundtankar kring det nya konceptet om ego, självbild och andra bilder av sig själv är att det är lätt att bli nojig och tänka att folk ser på en väldigt kritisk, säger Vilhelm Bäcker-Lantz och fortsätter:

– Det finns alltid ett glapp. Antingen så tror man att man befinner sig i universums mitt eller så tror man att man inte betyder någonting alls. Oftast så befinner man väl sig någonstans därimellan.

Hur har ni tänkt hitta personer som är villiga att ställa upp som ”ego”?
– Vi har verkligen funderat på hur vi ska få människor att ställa upp i programmet, och hur personer i egots närhet ska kunna ställa upp. Det blir lite av ett dektektivarbete, men med hjälp av Facebook kan vi hitta ganska mycket. Vi har hittat ganska intressanta människor, folk i allmänhet vill ju prata om en sånhär grej. Vi letar efter människor i Lund- och Malmöområdet, och främst människor från studentlivet.
– Tanken är att personen ska befinna sig i studion under programmet. Även om det är en ganska utsatt situation hoppas vi att det ändå landar i en trevlig stämning. Det ska vara jobbigt men lärorikt. Vi skulle tycka det vore en kul grej att vara med om, så det borde andra också känna, säger Axel Catasús.

Fakta

[checklist]

Fler nyheter bland vårens sändingar i Radio AF:

  • Helgsändningar med ”musik vi inte minns” och jazz på söndagar
  • Nya program som ”Kandidaterna”, ”Universitetsskrået”, ”Frukostpatrullen” och ”På tal om karneval”

[/checklist]