Var Glad med karnevalstema

- in Spex, Studentliv
@Lundagård

En Karnevalssaga – det är namnet på Var Gladspexarnas våruppsättning. På onsdagens affischsläpp menade de att den har stor potential att bli det bästa spexet i AF:s historia.

Var Gladspexarna ska i vår göra en ny variation av En Karnevalssaga, ursprungligen från 1998. En Karnevalssaga har en särskild betydelse då Var Gladspexarna grundades samma år och att den även då sattes upp under en karnevalsvår.
En Karnevalssaga är lite av en julsaga i Lundamiljö, den handlar om en äldre herre som inte ser det roliga i karnevalen och AF-borgens skyddsandar som ska övertyga honom om karnevalens alla goda kvalitéer, säger Jens Axelsson som är producent för vårens uppsättning och beskriver sig själv som spindelnätet bakom kulisserna.

Elin Magnusson, ordförande Var Gladspexarna
Elin Magnusson, ordförande Var Gladspexarna
Foto: Jens Hunt

Väldigt stort intresse
Elin Magnusson som är ordförande berättar att de var rädda för att få personer skulle engagera sig i vårens uppsättning eftersom många även har ansvarsposter under Lundakarnevalen. Det visade sig dock att det inte var några problem. I stället blev i år en av få gånger som så många sökt att de tillslut inte kunde ta emot fler medlemmar och de är idag runt 120 stycken.
– Jag tror det ena drar fokus till det andra också, säger Jens Axelsson som förutom producent för vårens uppsättning också ska arbeta för Lundakarnevalen.

 

Var glad-4
Jens Axelsson, producent för Var Gladspexarna.
Foto: Jens Hunt

Fler karaktärer
Mycket har ändrats sedan den första uppsättningen, de gamla karaktärerna är kvar men även nya har tillkommit vilket gör att man inte kommer känna igen historien helt.
– När publiken sett uppsättningen ska de tänka att ”det var det bästa spexet jag sett i AF:s historia” säger Elin Magnusson.
– Vi är många och vi kämpar mot samma mål, säger Jens Axelsson.

Förväntningarna för vårens spex under detta karnevalsår är därmed höga. På måndag flyttar spexet in i AF-borgen och påbörjar arbetet mot premiären tisdagen den 18 mars.

Text: Diana Sarbast