En körig lunch

- in Studentliv
@Beri Zangana

Applåder fyllde Domkyrkan under lunchkonserten med Bella Voce och Svanholm singers.

Hilda Hagberg sjunger i Bella Voce.  Foto: Jens Hansen.
Hilda Hagberg sjunger i Bella Voce.
Foto: Jens Hansen.

Konserten var en del av Lunds körfestival som startade i början av veckan. Många besökare hade tagit sig till domkyrkan denna regniga förmiddag för lunchkonsert med Svanholms singers och studentkören Bella Voce. Förväntan i luften gick att ta på hos publiken.

Studentsångerskorna inledde med starka toner av Frode Fjellheims sång ”Eatnemen Vuelie” som därefter följdes upp av Eden Ahbez ”Nature boy” och ”The Famine Song” av Matthew Culloton. Den sistnämnda förmedlar ett budskap om historien hur sudanesiska kvinnor använder kreativitetens möjligheter för att överleva.

Hilda Hagberg är en av medlemmarna i Bella Voce. Just nu studerar hon sista terminen i Lund på statsvetenskapliga institutionen. Efter konserten var hon nöjd och en fylld domkyrka gjorde henne inte särskilt förvånad.
– Jag tycker det är fantastiskt att såhär många kommer och visar sitt intresse för att komma och lyssna på kören. Ryktet om hur duktiga Bella Voce är verkar ha etablerat sig i Lund, säger hon.

Konserten avslutades med ett framförande tillsammans med Lundakören Svanholm Singers där båda körerna fick varma applåder efteråt.