Köp julklapp på auktion

- in Nyheter
@Beri Zangana

Strax innan jul satsar Ingenjörer utan gränser på välgörenhetsauktion. Den 11 december bjuder föreningen in studenter till Studiecentrum för att vara med och buda hem sina julklappar.

Sedan september har Ingenjörer utan gränser jobbat och förberett inför auktionen. Bland annat har föreningen kontaktat små och stora företag och frågat om de vill vara med och skänka pengar. Lukas Leander som är ansvarig för auktionen hoppas att många personer ska dyka upp den 11 december.
– Vi hade en liknande auktion i våras som var mindre. Men den här gången har vi annonserat bättre och hoppas på en större publik och fler bud, säger Lukas Leander.

Auktionen kommer att vara dold där publiken inte får veta vilket bud som är högst. Tanken är att studenter ska kunna fynda julklappar och samtidigt bidra till välgörenhet. Hotellnätter, middagar, espressomaskiner och skönhetsprodukter är bara några saker som kommer att auktioneras ut.
– Alla pengar som samlas in kommer oavkortat att gå till projekt i som bland annat teknikutveckling av vattentankar, yrkesutbildningsprogram för förnybar energi Tanzania och Uganda, säger Lukas Leander.

Sara Gunnarsson är ordförande för Teknologkåren.  Foto: Teknologkåren
Sara Gunnarsson är ordförande för Teknologkåren.
Foto: Teknologkåren

Vill bli medlemmar i TLTH
Tidigare i höst ansökte Ingenjörer utan gränser om att bli en erkänd förening inom Teknologkåren vid Lunds tekniska högskola. De fick avslag på sin ansökan i kårfullmäktige på grund av en saknad stadga. Någonting som Teknologkårens ordförande Sara Gunnarsson tror kommer att ändras vid nästa ansökan.
– Det saknades en stadga för lokalföreningen just då och därför kunde vi inte uppta de som en fri förening under det mötet. Vi kommer att gå vidare med det här och styrelsen kommer att upprätthålla en god kontakt med Ingenjörer utan gränser.

 

 

 

Fakta: Ingenjörer utan gränser

 

  • Ingenjörer utan gränser är en ideell, opolitiskt och religiöst obunden icke-statlig organisation.
  • Ingenjörer utan gränser har under två år funnits i Lund.
  • Föreningen arrangerar för andra gången i år en välgörenhetsauktion på Studiecentrum i syfte att samla in pengar till volontärprojekt i Tanzania och Uganda