Q: Tom Samuelsson (SSK)

- in Q
Illustration: Sara Ottosson
Illustration: Sara Ottosson

Avgående studentlundskoordinator. Färgblind färgklick. Läser kommunikation, även om han verkar hysa agg mot vissa kommunikatörer. Troligen Lunds mest slipade säljare. Förutom att ha sålt in Studentlund till nya studenter under de Hälsningsgillen han ordnat, har han även lyckats med konststycket att sälja in Sydskånska nationens bal Knävlingagillet till ett av Smålands nations nationsombud. Själv har han enligt uppgift aldrig tackat nej till en bal. Fick lära sig den hårda vägen att trettio meter ordensband inte kan bokföras som förbrukningsmaterial. Har bjudit in sig själv på kaffe hos större delen av Lunds studentliv, även om aldrig Q haft den äran. Samuelsson är en stor hiphopentusiast sprungen ur Hörbys hood. I Lund har han varit förman för den inte så svarta klubben Svartklubben där han är känd under sitt artistnamn Tompa Bultsax.

Q erkänner att fördomar denna gång kom på skam:

Hiphopgenren upplevs ofta kriminell och obildbar;
Enfaldiga män som lika stor figur som pondus har.
Schablonen uppfylls inte alls då Tom är både klipsk och smal.
DJ bör nog läsas ut som Delikat och Jovial.

Rättelse: I Lundagård nummer 8 skrev Q felaktigt att Tom Samuelsson var med och startade upp Svartklubben. Det var Samuelsson alldeles för ung för 2003. Q beklagar missen.