Fyra bra TED-talks för inspiration och motivation

- in Nyheter

Så här i slutet av terminen kan plugg-motivationen vara på låg växel. Här kommer ett gäng riktigt bra TED-talks för att återfå inspirationen och motivationen.

Extreme swimming with the world’s most dangerous jellyfish
Långdistanssimmaren Diana Nyad tar sig an ett äventyr med extrema mått. Hon vill simma från Kuba till Florida vid 60 års ålder. Det visar sig inte vara så lätt när man på vägen blir stucken av världens farligaste manet – kubmaneten. Ett bra och peppande talk om att inte ge upp.

Embrace the shake
Efter att ha utvecklat en nervskada beslutar sig konststudenten Phil Hansen för att lägga av med att skapa konst helt och hållet. Efter några år från konsten försöker han skapa igen men hans nervskada gör det svårt att tänka utanför ramarna. Tills han kommer börjar skapa konst på ett sätt han inte förväntade sig.

The dawn of de-extinction. Are you ready?
Hade det inte varit fantastiskt att se djur som sedan länge varit utdöda? Inom en snar framtid kan detta vara möjligt. Stewart Brand visar samtida forskning och exempel på hur man försökt föra tillbaka arter genom olika metoder. Vem vet, om tio år kanske alla kan ha en Dront som husdjur?

Don’t regret regret
Det finns få människor som säger att de aldrig ångrar något. Ibland kan det vara svårt att hantera ångesten kring att ångra sig. Kathryn Schulz menar att vi människor borde omfamna våra ”misslyckanden”. Att ångra sig är faktiskt helt okej och det kan till och med vara nyttigt.