Kanadensiskt statsbesök i Lund

- in Nyheter
@Tindra Englund

I morgon får Lund och Malmö besök av den kanadensiska generalguvernören David Johnston samt hans fru Sharon Johnston. Närvarar vid besöket gör även kungen, drottningen och ministern för högre utbildning och forskning, Helene Hellmark Knutsson. 

Under besöket kommer fru Johnston och drottningen att besöka Återskapa, ett centrum för kreativt återbruk, design och utbildning, där de träffar grundaren och projektledaren Carin Hernqvist tillsammans med skapande barn.

Samtidigt kommer generalguvernören och kungen besöka ESS.  I samband med detta kommer även en avsiktsförklaring om utökat samarbete mellan Sverige och Kanada att undertecknas. Ministern för högre utbildning och forskning, Helene Hellmark Knutsson, representerar regeringen.

Statsbesöket pågår från den 20 till den 23 februari 2017 och sker på inbjudan av H.M. Konungen. Det fyra dagar långa besöket äger rum i Stockholm, Malmö, Lund och Göteborg.