Studenter går back med – 326 kr per månad

- in Nyheter
@Tindra Englund

Idag släpps “SFS studentbudget 2017” och enligt deras beräkningar är studiemedlet för lågt och måste höjas. I sin rapport konstaterar de att studenter går back med  326 kr varje månad.

SFS  (Sveriges Förenade studentkårer) har gjort en sammanställning av den genomsnittliga studentens inkomster i form av lån och bidrag samt studentens genomsnittliga utgifter inklusive allt från hyra till kåravgift. Enligt deras uträkningar går då den genomsnittlige studenten back med 326 kronor per månad.

– Studenter går fortfarande back varje månad och det behövs en höjning av studiemedlet för att vi ska kunna fokusera på studierna. Vi vill se en ordentlig satsning och anser att det är bidraget som ska höjas, eftersom det länge varit en skev fördelning mellan ett litet bidrag och ett stort lån, säger Caroline Sundberg, ordförande för Sveriges förenade studentkårer i ett pressmeddelande.

Mediciner och alkohol är ej inräknat
I beräkningarna förutsätts att studenten inte har några funktionsvariationer eller sjukdomar som innebär extra utgifter för till exempel hjälpmedel eller mediciner.

Alla hushållskostnader ingår inte i beräkningarna. Till exempel ingår inte kostnader för övriga resor, hälso- och sjukvård, glasögon, presenter, semester, kalas, alkohol, tobak och spel.

Hela ”SFS studentbudget 2017” hittar du HÄR.

Källa: SFS Studentbudget 2017

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

You may also like

Regeringen vädjar till studenterna att ta ansvar

Studentfester pekas ut som smittobovar. Vi kan inte