Lunds universitet kommer att delta på årets bokmässa

- in Nyheter
@Tindra Englund

Efter en intern diskussion har universitetet kommit fram till att man värnar om demokratin genom att delta.

Enligt rektor Torbjörn von Schantz blogg har det pågått en intern diskussion kring huruvida Lunds universitet (LU) bör medverka på bokmässan eller ej. Orsaken är de kulturdebatter och diskussioner som förts på grund av att den högerextrema tidningen Nya Tider välkomnats till mässan.

Men enligt rektorns blogg har man kommit fram till LU genom sin närvaro kan synliggöra och värna om de värden som ska vara vägledande för en svensk statlig myndighet. ”Det gäller värden som demokrati, objektivitet, jämlikhet, mångfald, respekt för allas lika värde samt för mänskliga fri- och rättigheter”.

Med denna motivation har LU beslutat att medverka i årets bokmässa helt enligt planerna.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

You may also like

LUX blåser ut fem ljus

Byggnaden på Helgonavägen 3 huserar fem institutioner där