Två gånger Abba

- in Nationer, Studentliv

Disco och Abba trendar just nu. I alla fall inom Lunds studentliv. Inom loppet av några dagar stod det klart att både Hallands och Helsingkrona nation arrangerar Abba-klubb den kommande månaden.

”Great minds think alike”, ”Hallands var först!”, ”bra koncept oavsett”. Så lyder några Facebookkommentarer rörande Lunds memeversity inlägget som handlar om det något komiska sammanträffandet att både Hallands och Helsingkrona nation lanserade sina Abba-temaklubbar i stort sett samtidigt.

Enligt kuratorerna från respektive nation var de medvetna om varandras satsning långt innan klubbarna lanserades på Facebook.

– Vi pratar med varandra, så det är lugnt, säger Tove Ekman, kurator på Helsingkrona nation.

– Kuratelen är nära och goda vänner och visste om varandras event innan de lades upp. Vi ser det mest skämtsamt. Båda har planerat på egen hand sedan en tid, säger Carolina Lundh, kurator på Hallands nation.

Vi har alltid bra stämning på vår klubb och jag tror inte Abba kommer göra det sämre.

Klubbarna sker inte på samma helg utan Helsingkrona arrangerar sin den 21 september och Hallands den 5 oktober. Båda nationerna kommer köra med pynt och drinkar som matchar temat och självklart blir det Abba-musik i högtalarna. På Hallands nation kommer kvällen börja med en sing-along till den första Mamma mia filmen och tanken är att man ska känna sig som en del av filmen hela kvällen. På Helsingkrona får besökarna en somrig Abba-klubb.

– Vi har alltid bra stämning på vår klubb och jag tror inte Abba kommer göra det sämre. Förhoppningsvis kan det ge lite sommarfestkänsla innan hösten träder in alltför mycket, säger Tove Ekman.

Vad ska man ta på sig när man kommer på Abba-klubb hos er?

– Det man är bekväm i. Jag tror det står ”semesterliknande” i klädkoden. Så lev kvar i semestern skulle jag säga, säger Tove Ekman.

– Nått glittrigt, Abba-liknande eller klä ut sig till någon karaktär från filmen. Men alla är välkomna, säger Carolina Lundh.

 

En uppmärksam person på Facebook kommenterade även att Smålands arrangerade Abba-klubb redan i våras. Lundastudenterna, och nationerna i synnerhet, verkar inte få nog av att dansa till Abba.