När romantiken sviker

- in Frågan

Studenters dejtingliv kan som bekant variera. När det går bra kan det leda till fina minnen, glada möten och djupare relationer till ens medmänniskor. När det går dåligt kan man i alla fall trösta sig med att man har en rolig anekdot att berätta om. Med anledning av Alla hjärtans dag har Lundagård mött fyra studenter för att höra om deras värsta dejter.

Illustration: Alexandra Roslund

Skulle du vilja berätta för oss om en dålig dejt?

– Ja! Det här var en dejt med en kompis. Jag hade precis jobbat ett antal timmar och var ganska trött och hungrig, jag tänkte att vi skulle äta så det är lugnt. Han hade bokat bord på Pinchos av alla ställen, jag tycker det är ett konstigt dejt-ställe. Vi går dit och har inte hunnit beställa mat, vi har kanske hunnit beställa in dricka och så sätter brandlarmet igång. Alla måste utrymma byggnaden. Vi får gå ut och ställa oss i regnet i en halvtimme tills brandkåren kommer. Det var nån som tyckte det var kul att tända på papperskorgen inne på toaletten vilket också resulterade i att det blev kaos i köket. Då vi fick ingen mat.

Fick han en andra dejt?

Ja, det fick han!

Skulle du vilja berätta för oss om en dålig dejt?

Illustration: Alexandra Roslund

– Det var för något år sen när jag flyttade till Lund. Vi hade setts på stan först och så drog vi hem till mig. Hon frågar om jag pluggar på gymnasiet och jag svarar “Nej, nej, jag pluggar på universitetet i Lund.” och då säger hon “Aha finns det ett universitet i Lund?”, “Ja, det är lite det som är grejen med Lund?”. Jag borde avbrutit det där men vi fortsatte snacka en stund och sen lite senare, we did the thing. Direkt efter det så ringer hon och börjar prata med sitt ex. Jag bara “alright, vad är detta för fucked up person, vem fan gör så här?”, så jag såg det som min cue och bad henne att dra. Jag sa att jag tyckte det var weird och frågade om hon kunde gå därifrån. Hon sa “ja, jag fattar” och så stack hon.

Jag tror aldrig jag tagit bort någon person så fort från sociala medier. 

Jag antar att hon inte fick någon andra dejt?

– Nä, nä det blev definitivt inte en andra dejt.

Skulle du vilja berätta för oss om en dålig dejt?

– Vi var på Inferno, det var en tinderdejt. Vi pratade lite grann. Jag kände att jag ville hem och sa “Jag tänker att jag ska går hem nu.”, han svarade “Så kul, då får jag ser hur du bor!”, och jag sa “Nej, det ska du inte för jag ska gå hem själv.”

Illustration: Alexandra Roslund

Då blev han sur och besviken, men jag försökte ändå vara trevlig. Sen gick vi ut och då sa jag “Ja, men jag ska hem.”, och han sa “Nej, jag ska gå med dig en bit” för det var natt. Fast egentligen skulle jag inte hem – jag skulle joina vänner på Ariman, så han följer med. Jag sa till honom att vi kunde ta en till öl på Ariman.

En av mina bästa vänner blev jättebra vän med honom och la till honom på Facebook. Jag tyckte det var jättestelt. Sen hade jag fått nog och låtsades att jag skulle hem en gång till, han följer med ut och vi kramas och säger hejdå och sen låtsas jag gå åt mitt håll, han går åt sitt håll mot centralen.

Jag väntar tre minuter och går tillbaka igen, sen vänder jag mig om och jag tror han såg att jag gick tillbaka in till Ariman. Så det var lite stelt.

Fick han en andra dejt?

– Nej, det fick han inte. 

Skulle du vilja berätta för oss om en dålig dejt?

Illustration: Alexandra Roslund

– Min värsta dejt någonsin var med den här tjejen. Hon var ett år yngre än mig. Vi skulle åka ut till en utkiksplats och jag körde bil. Så började vi snacka om epa. Hon frågade “Hade det inte varit coolt om jag kom och hämtade dig i en epa?”, så sa jag exakt samma sak; om det hade varit coolt om jag kom och hämtade henne i en epa. Då sa hon “Nej, hade vart jättepinsamt eftersom du är tjugo och bor hemma, i en liten bondort.” Det sårade mina känslor lite grann.

Innan detta hade hon klankat ner på mig och på mina intressen så mycket och kallat mig för gubbe. Jag ville vara lite cool eftersom hon var lite speciell, så jag pratade om lite obskyra grejer. Jag pratade om något band eller så. Då tyckte hon jag lyssnade på gubbrock.

Hon fortsatte att kalla mig för gubbe och klanka ner på mina intressen och den musiken jag tyckte om.

Blev det nån andra dejt?

– Det var vår andra dejt. Men det blev ingen tredje!