Pappersbruket glömde göra papper

- in Morrhoppan
@Lundagård

Att vara proportionerlig i sin krigsföring har varit på tapeten den senaste tiden. Frågan är om inte AFB:s tilltag i kampen mot SSKK känns aningen… oproportionerligt. Att införa en nykterhetsregel för att verkligen säkra området från en ny ockupation är väl, i alla fall i kontexten, rätt grovt övervåld?

Den uppmärksamma läsaren har noterat att Lundagård nummer 1 2009 är tryckt på ett ovanligt vitt papper. Strax innan pressläggning konstaterades nämligen att ”det finns inget papper”. Och det var verkligen sant – det fanns inget papper. Anledningen var att pappersbruket helt enkelt glömt bort att göra papper. Mycket ska man höra i sina dar men ett pappersbruk som glömmer bort att göra papper. Jag vet inte jag.

Ytterligare en sak som den noggranne läsaren kan ha lagt märke till är skissen över ESS. Där står en pil mot en del av anläggningen med texten ”Transport node: Kastrup 30 minutes”. Frågan är om det inte är mer förbluffande än anläggningen i sig.

Vår nye rektor är en man med självförtroende minsann. Efter att en fotograf från den här tidningen gett 60-åringen beröm med orden ”Du är ju mer vältränad än jag!” Fick han svaret: ”Jag vet”. Morrhoppan blir förtjust: En riktigt överlägsen man verkar han vara, den där Per. Lite som Lunds svar på Guillou.

Morrhoppan