Mystisk man utanför Lundaekonomernas kårhus

- in Morrhoppan
@Lundagård

Morrhoppan uppskattar tystnad på bibliotek. Men undrar samtidigt om bibliotekarierna på sociologen inte tagit det ett steg för långt.

Över disk går det att köpa öronproppar. Är det personalen som inte kan få besökarna att knipa käft och därför måste plugga igen öronen? Eller är det tvärtom. Besökarna som inte står ut med personalens tjatter? Morrhoppan fattar som vanligt ingenting.

Ett visst svenskt bilmärke, som förra året var teknologernas tionde mest eftertraktade arbetsplats, verkar på sista tiden inte riktigt fått motorn att spinna som en katt. Morrhoppan förutspår vissa förändringar på topplistan till nästa år. Efter att billtillverkaren gått i konkurs, rekonstruerats, förhandlat lite med regeringen och slagit igen för gott så lär de nog rasa ner till plats 2 583 på listan. Alltså ungefär lika många bilar som man lyckades sälja i hela Europa under januari månad.

En mystisk man har setts smyga omkring på Lundaekonomernas kårhus Skånelängan. Han sägs vara lång, blond, ha ett förflutet som heltidare på kåren och återfinnas numer oftast i kommentarsfältet på Lundagårds hemsida. Enligt ryktet ska han sätta upp post-it lappar i kårhuset för att påminna om före detta finansministrars kommande födelsedagar. Morrhoppan gillar förstås folk som, liksom hon själv, inte kan släppa taget om studentlivet. Men då ska man ta mig tusan också hålla rätt på datumen.

I övrigt vill Morrhoppan i förbifarten nämna att man numer faktiskt kan köpa lycka i cafeterian på ekonomicentrum, att tidningen SAM nyligen gav ifrån sig en sista dödsrossling innan den definitivt gick i graven och att det kan vara lite sisådär med hygienen på Lunds nations luncher ibland.