Hätsk brevväxling på myndighetssvenska

- in Morrhoppan
@Lundagård

Morrhoppan kunde inte undvika att fnissa lite när hon såg att de där husockupanterna stolt proklamerat att de minsann intagit vårdpaviljongerna 83 och 84 inne på S:t Lars. Precis samma hus som den här tidningen skrev om för ett år sedan under rubriken ”Studenternas skräckboende”. Korridorerna som senare dömdes ut som otjänliga och där de boende kompenserades för den extremt låga standarden var plötsligt ett hett villebråd.

Att någon överhuvudtaget var beredd att sätta sin fot därinne måste betecknas som ett rent vansinnesdåd.

Att den lokala blaskan sedan visade bilder på ockupanternas ”förstörelse” gjorde ju inte det hela sämre. Det såg nämligen avgjort bättre ut nu än när det faktiskt bodde studenter där.

För övrigt gillar Morrhoppan när gubbar kommer ihop sig. Den mycket formella brevbeefen mellan Per och Anders är underbar läsning. ”Brevförfattarna skriver att de funnit anledning att påminna om regeringsformens andra paragraf…” Bråk blir aldrig så bra som på myndighetssvenska.

Morrhoppan har emellertid funnit anledning att påminna CTR att man bör visa aktning för sin far, så att man får leva länge i det land som HSV, din Gud, ger dig.

Rykten cirkulerar om studenter och medborgargarden på Vildanden. Morrhoppan vurmar förvisso för allt med klös i, men ifrågasätter samtidigt metoden att mota kaksugna barn i dörren med högaffel och basebollträ.

Morrhoppan undrar därutöver om medborgargardet i själva verket bara är ett garde. Att skriva sig i universitetsstaden har knappast utgjort någon paradgren för den genomsnittlige lundastudenten under de senaste seklerna…

Morrhoppan