Festa vidare i sommarnatten

- in Kultur & Nöje
@Lundagård

Lågkonjunkturen har gjort det så dyrt att gå ut att hemmafesten blivit den nya klubben. Men försök glömma detta miserabla faktum i sommar och använd sommarkursens

CSN-pengar till vindränkta turer i Skånes nattliv.

Om du vill dansa dig smutsig

Mission på Chokladfabriken i Malmö kör hård techno varannan lördag. På Industrigatan 20 huserar mer hardcore svartklubbar, oftast på fredagar och lördagar. På Babel varje onsdag håller klubben Hawaii till. Besh One och Jesaja från Kärleksklubben spelar där hiphop, funk och dancehall.Mission på Chokladfabriken i Malmö kör hård techno varannan lördag. På Industrigatan 20 huserar mer hardcore svartklubbar, oftast på fredagar och lördagar. På Babel varje onsdag håller klubben Hawaii till. Besh One och Jesaja från Kärleksklubben spelar där hiphop, funk och dancehall.Mission på Chokladfabriken i Malmö kör hård techno varannan lördag. På Industrigatan 20 huserar mer hardcore svartklubbar, oftast på fredagar och lördagar. På Babel varje onsdag håller klubben Hawaii till. Besh One och Jesaja från Kärleksklubben spelar där hiphop, funk och dancehall.

Om du vill kombinera utomhusvistelse med dans

Ambient, elektronika och house serveras av Parkbrus vid Tallriken i Pildammsparken i Malmö från klockan 14 till 22 lördagarna 17/5, 14/6, 12/7, 9/8 och 6/9. Vid regn förflyttas det hela till Glassfabriken. På Pildammsteatern i Malmö erbjuds bland annat tysk minimalistisk techno. Den 18/7 har arrangörerna exempelvis bokat Pole. I Stapelbäddsparken hålls festival för osignade band den 26 juni, och den 24-25 juli intar Möllevångsfestivalen gator och torg. Bland annat kommer ett dygnet-runt-dansgolv att finnas på plats.

Om du vill låtsas vara kulturell

Kulturhuset Kontrapunkt har jämförts med det nedbrända Cyklopen i Stockholm och håller i en ny och enormt populär pseudosvartklubb där man kan uppleva arty ljuseffekter, samba, techno och sena stängningstider på Grängesbergsgatan. Kom i tid, för kön brukar bli lång.

Om du inte orkar röra på dig

Tempo och Metro på Möllan är många malmöbors andra hem på sommaren och lämpar sig väl för sävligt ölhäng.

Om du är kvar i Lund

På sommaren brukar Lund bli apokalyptiskt öde, men faktum är att flera nationer håller öppet. Den som gillar mäktig utsikt och ljusblå Ralph Lauren-skjortor kan bege sig till Lunds nation klockan 19 på torsdagar och lördagar. Då serveras mat och dryck till studentvänliga priser på nattklubben Penthouse, sedan är det dansgolv till 02. På terrassen kommer det att finnas servering på dagarna. Studentleg och legitimation krävs som vanligt och även ett så kallat sommarkort som löses i entrén.

För den som har blivit loj av sommarhettan och inte orkar röra på sig synkroniserat till musik passar kanske Krischansta nation bättre. Där ordnas gemytlig sommarpub på onsdagar och fredagar från 17.00 till midnatt. Hallands nation har sommarklubb på fredagar med start 22.00 till 02.00, dessförinnan pub. Även Smålands nation drar igång ett nytt klubbkoncept under sommaren, skriv upp den 27/6 och 29/8. Om du är sugen på återanvända ackordföljder och jobbiga tonartshöjningar passar kanske Wermlands Nations sommarklubb ”Sommarplågan” som lär vara öppen på lördagar mellan kl 17-02 i juni och augusti. Wermlands har även precis lanserat sitt sommarkort, som kostar 100 kronor och ger gratis inträde till nationen. Kortet finns att köpa på expeditionen.

Om man vill slippa nationernas homogena studentikositet kan man alltid bege sig till Mejeriet som kommer att ha utomhusklubb i det förhoppningsvis ljuva vädret på lördagar från den 4/7.

Om du vill hångla

Som alla vet är onsdag en sån där opretentiös dag då folk helst vill sitta i bekväma soffor och idka samkväm med främlingar. Därför rekommenderas Debaser som kör Sara Shakarchis nya balearicklubb Forever Vacation med elektronisk sommarpop utomhus, både live och från skivbackarna varannan onsdag, med start den 27 maj.

Debaser kommer även att hålla i Summer make Good tre aftnar med start den
4 juni då 24 personer väljer artister efter var sin bokstav 
i alfabetet. Den som saknar Blekingska-klientelet kan bege sig till KB som med nya fredagsklubben Decades kommer erbjuda lämplig shoegaze och indie.

isabelle ståhl

Text:Isabelle Ståhl

Foto:James Jones Huang