Erotik och bergsklättring i borgen

- in Kultur & Nöje, Nöje
@Lundagård

Det är en brokig skara av talare som gästar Studentafton i höst. Filmstjärna, komiker, vuxenfilmsregissör och äventyrare står på schemat.

Först ut är den svensk-kanadensiska skådespelerskan Malin Åkerman som just nu är aktuell med storfilmen Watchmen. Andra gäst ut blir den amerikanske filmregissören och manusförfattaren Joe Sarno. Den första september kommer han att tala under titeln ”My Life in Dirty Movies” och han är nog mest känd i Sverige för vuxenfilmen Fäbodjäntan som kom ut 1978.

Hipp Hipp och äventyrare

Den 6 oktober gästar Johan Wester och Anders Jansson, komikerduon bakom Hipp Hipp Studentafton. De är båda födda i Lund och återvänder till AF-borgen där deras gemensamma karriär en gång tog fart med spex, musikaler och karnevalsbestyr.

Den sista utannonserade gästen för hösten är äventyraren Fredrik Sträng. Fredrik blev utnämnd till Årets äventyrare 2007 för hans projekt ”7 summits”, vars mål var att bestiga de högsta bergstopparna på varje kontinent.

Den nytillträdde förmannen för Studentafton, Björn Jonsson säger sig vara nöjd med höstens program.

– Jag tycker att vi har lyckats få en bra spridning på talarna i år, säger Björn vars fokus nu ligger på vårterminen.Samtidigt så utesluter han inte att det kan tillkomma en eller två gäster redan i höst.

text: lukas savetun