Rekordmånga internationella studenter på Introduction Day

- in Internationellt, Utbytesstudier
@Lundagård

Arrival Day har blivit Introduction Day när Lunds universitet välkomnar rekordmånga internationella studenter i höst.

I strålande solsken och av blåklädda faddrar välkomnades de internationella masters- och utbytesstudenterna till Lund på Introduction Day. I år är det rekordmånga internationella studenter som har sökt sig till Lund. Totalt 1100 mastersstudenter och 900 utbytesstudenter är det som kommit för att studera vid Lunds universitet.

Bytt namn och plats

Redan vid tåget eller flygbussarna möts de av faddrar som arbetar ideellt med att välkomna alla nya studenter. Tidigare Arrival Day med bas i AF-borgen har nu bytt både namn och plats. Introduction Day arrangeras i Språk- och litteraturcentrum och internationella studenter anländer dit i röda minibussar.

Köerna ringlar i långa rader både till registrering och för nyckelutlämning åt de studenter som redan har hittat någonstans att bo. Det finns möjlighet att inhandla kudde och täcke till det nya studentrummet innan det bär av igen i en annan röd buss till det nya boendet. Det kommer att bli en hektiskt första vecka för både faddrar och nyanlända med informationsmöten, en välkomstfest och andra sociala aktiviteter.

Sociala lockar mest

Phuong Vu har precis anlänt från Vietnam och ska som mastersstudent läsa International Marketing and Brand Management. Med kameran i högsta hugg utforskar hon ett Lund som i dag visar upp sig från sin bästa sida. Hennes första intryck av Lund är lugnet och alla vackra gamla byggnader.

– Det är mycket att ta in på en gång men jag ser fram emot att utforska Lund med omnejd. Om jag har tid vill jag göra en utflykt till havet också.

Men som för många andra är det dock det sociala som lockar mest.

– Det ska bli jätteroligt att få träffa andra utbytesstudenter och att få lära mig mer om andra kulturer.

text lukas savetun
foto daniel ekbladh