Rusning till Tandembiljetter

- in Studentliv
@Gustaf Eriksson

Trots närapå obefintlig marknadsföring köade studenter i mer än ett dygn inför Göteborgs nations biljettsläpp på måndagsförmiddagen.

– Förra våren ställdes stafetten in på grund av karnevalen så intresset är extra stort, säger tandemgeneral Daniel Stenberg.

Den 6 maj startar årets Tandemstafett. Då ska över 1 000 entusiastiska studenter ta sig de 33 milen från Götaplatsen i Göteborg till Lundagård i Lund.

På vägen blir det två stora diskon och en hel del fest i bussarna. I årets stafett deltar alla kårer och alla nationer utom Smålands.

Stort intresse

Klockan 11 på måndagsförmiddagen släppte Göteborgs nation de 43 biljetter som nationen har att förfoga över.

– Folk började köa här vid 02-tiden i lördags natt. Tidigt på söndagsmorgon var platserna fyllda och då stängde vi kön, säger Daniel Stenberg, en av nationens två tandemgeneraler.

Tandemstafetten brukar locka mycket folk. Men i år är intresset extra stort, enligt Stenberg.

– Förra våren var det ju karneval och då ställs stafetten alltid in. På grund av det är det väldigt många som vill vara med i år.

”Annorlunda upplevelse”

För att undvika kaos har Göteborgs nation hållit marknadsföringen på en miniminivå.

– Vi har skrivit om det på vår hemsida och affischerat lite på nationen. Men vi ville inte gå ut för hårt, då skulle vi nog fått in alldeles för många intresserade.

Innan biljettsläppet fördes diskussioner på forumet på Göteborgs nations hemsida. Där framfördes misstankar om att biljetter fanns i omlopp redan tidigt i mars, men det tillbakavisar Daniel Stenberg.

– Vi har inga fysiska biljetter utan skriver upp deltagarna på en lista, på så sätt finns det inget utrymme för sådant.

Varför tror du att stafetten är så populär?

– Det är en annorlunda upplevelse och en stark Lundatradition.