Införläsning

- in Novischbloggen

Innan jag börjar blogga på vardaglig nivå är det viktigt för mig att ha ett förord, lite införläsning, så att läsaren uppdaterar sig lite och vet lite om mig och mitt liv, vare sig denne känner mig privat eller inte.

Jag är en kvinna, född år 1986, vilket gör mig 26 år gammal när ni läser detta. Jag är som framgår, en kunskapsstörstande, driven kvinna med en vision. Vilket även får mig att framstå som mycket seriös. Jag är seriös med det jag vill men jag ser även på livet med mycket humor, och jag ser även på mig själv med mycket humor. Jag skrattar mer åt mig själv än vad jag gör åt andra människor. Vilket gör att jag är långt ifrån att vara eller att bli en fanatiker, för att förstå denna mening måste ni har läst ”Hur man botar en fanatiker” av Amos Oz, utgiven 2006. Har ni inte läst den så rekommenderar jag er starkt till att göra det. Mycket givande och mycket humoristisk.

Åter till vem jag är; jag är även kvinna med mycket stark personlighet och med mycket karisma. Jag har lätt för att fånga andras uppmärksamhet och jag tror att jag är svårglömd. Som det framgår indirekt är jag även en person som inte längre har svårt för att klappa sig själv på axeln när det gäller goda egenskaper jag har eller när jag har gjort någonting bra. Med detta tillkommer även baksidan av det, det vill säga att jag är duktig på att banna mig själv när jag inte når upp till min egen höga standard. Jag tror dock på positiv förstärkning (min goda vän Indy lärde mig om vad positiv förstärkning innebär, för du ska lära dig vad detta är klicka på denna länken . Jag är lite smått allergisk mot Wikipedia, men det får duga.) men jag har svårt att utöva det när det gäller mig själv. Dock finns det alltid utrymme till att förbättras. För att detta inte ska bli för långrandigt, vilket det är på randen till att bli, gör jag en liten kompott av ord som utgör vem jag är och vad jag älskar. Jag kommer även att göra en kronologisk lista på vad jag har gjort detta året, så man vet vad jag har gjort och vad jag gör i nutid.

Ordkompott: diskussioner, driven, kunskap, äventyr, språk, skratt, balans, förvirrad, musik, sång, njutning, mänskligt beteende, analys, pedagogik, filosofi, vänner, glädje, familj, kärlek, negativ, positiv, modig, läsa, skriva, leende.

  • Höst 2010 – Innan hösten 2008 hade jag varit en person som hade stagnerat och som var rädd för all slags förändring. Jag var utan vision, utan mål och hade en väldigt mörk och hopplös syn på mig själv, mitt liv och min omgivning. Men med hjälpen från min goda vän Camilla och min familj, började jag anamma positivt tänkande och fick en positiv attityd, vilket gjorde att jag började på Kvarnby Folkhögskola hösten 2010.
  • Höst 2011 – Här hände det något otroligt; det var som att min hjärna förvandlades till en stor svamp som sög åt sig all kunskap, och även ökade min förståelse över nyvunnen kunskap. Detta tillsammans med uppmuntran och pedagogik från mina lärare, klasskamrater, vänner och familj gjorde att fortsatte på given väg. Jag sökte även min första lägenhet på evigheter och fick komma på visning. Jag fick lägenheten och en flytt var att inväntas.
  • Vår 2012 – Jag fortsatte på given väg. Jag började få drömmar och började inse att jag kan gå mycket längre än vad jag innan hade trott. Jag tog steget ut i från mitt barndomshem och in i min nya lägenhet. Jag gjorde högskoleprovet för första gången och fick ett ”OK” resultat. Jag sökte även in på högskolan och sökte som första alternativ kursen Sociologi: Socialpsykologi vid Lunds universitet. Under denna period hade vi även vår sista stora uppsats alt. paper att skriva på Kvarnby. Min paper blev utmärkt och fick bra kritik. Hurra! Inget av detta var en dans på ros, jag slet som ett djur. Jag slet även mitt hår många gånger av stress, rädsla och frustration. Jag gick slutligen ut med toppbetyg och grät som ett barn på avslutningen. Kvarnby har gett mig otroligt mycket – vänner, kunskap och upplevelser för livet. I <3 Kvarnby.
  • Sommar 2012 – Jag gick en sommarkurs via Kvarnby som jag hade sökt på våren – Byggbrigaden.

    Den bestod av 5 teoretiska veckor och 2 praktiska. De två sista veckorna tog plats uppe vid Nordkrokens semesterhem, vid Vänern, där vi skulle renovera och underhålla detta. Detta var en otrolig upplevelse för mig. Jag lärde mig otroligt mycket och träffade fantastiska människor. Jag till och med borrade för första gången i mitt liv (!). Häftigt! Jag utvecklades även mer som människa och jag bekämpade min rädsla över att åka ifrån min trygghet och göra något jag aldrig gjort tidigare.

Efter detta fick jag reda på att jag har kommit in på mitt första val och att jag ska tillbringa hösten vid Lunds universitet. Avslutningsvis, och som en liten guldkant på allt detta underbara införskaffade jag mig ett extra jobb som avlösare i Husie Sdf.

Nu har vi kommit fram till där jag är i nutid och den 3/9 börjar jag skolan igen. Jag har lite mer än en veckas semester kvar, vilken jag ska spendera på att läsa, organisera mig, ha kvalitetstid med mina vänner och min familj, och slutligen bara NJUTA!

”Det som skrivs utan möda läses i regel utan nöje.” – Dr. Samuel Johnson

Stor eloge och stort tack till den som orkade läsa igenom allt det här, då jag la ner stor möda på att skriva det, men inte desto mindre otroligt stor glädje. Det tog mig några timmar då jag skulle sammanfatta allt för mig själv och göra det förståeligt för andra. Skrivandet har varit välgörande och givande för mig, så jag hoppas att läsningen har varit likaså för er.

T.