t-minus 6 days ..

- in Novischbloggen

Jag har pratat med en kursare om vad man ska söka till och hoppa på efter denna kursen. Jag vet fortfarande inte vad jag vill!

 

Som rubriken förtäljer har jag nu 6 dagar på mig att komma till insikt. Jag har dock kommit längre i tankarna än förra gången. Jag kan tänka mig att hoppa på fortsättningskursen i Sociologi. Något annat har jag inte tänkt på, förutom att jag har fått en fix idé om att jag ska banne mig gå juridikprogrammet. Nyckelorden där är fix idé.

Jag tror att när det kommer till att välja sina kurser eller program måste man släppa rädslan över att välja fel. Jag tror att det man väljer oavsett vad det är, någonstans på vägen visar att det både var rätt och fel. Inget är fullkomligt. Med det menar jag att man ska inte tro att om man hade gjort ett annorlunda val så hade det visat sig vara det perfekta. För även det hade även haft sina dåliga stunder, liksom sina bra. Man får ta det goda med det onda här i livet.

Som jag sa till min mamma igår, och detta var angående kärlek – ”Han behöver inte vara perfekt. Han behöver bara vara någon jag kan och vill leva med.” Likadant ser jag på det här med utbildning, det behöver inte vara perfekt, det behöver bara vara något jag kan och vill leva med, även när de gråaste vardagarna slår till.

T.

ps. gå in och sök det där som du inte riktigt kan släppa, du har inget att förlora på att söka! – www.antagning.se